Mijn verhaal

Als jong meisje had ik een droom….

Ik wilde mensen helpen, veel mensen. Ik wilde opkomen voor mensen die vastliepen in hun leven en die er in hun eentje niet uitkwamen.

Later liep ik zelf vast. Onder andere, door de intensieve zorg voor mijn moeder, in combinatie met een zware baan. Mijn levenslessen begonnen toen echt.

Tijdens mijn jeugd, was ik haar maatje. Ik was een goede luisteraar en nam het altijd voor haar op. Toen zij ongeneeslijk ziek werd, stortte mijn wereld in.

Wat vergat ik?
Ik vergat goed voor mijzelf te zorgen. Deed mijn best op alle fronten. Was loyaal naar iedereen, mijn collega’s, mijn werkgever, familie, vrienden en mijn relatie. En op een gegeven moment eist dat zijn tol. Uitputting, paniekaanvallen en veel stress.

Moeilijkheden scheppen mogelijkheden!

Na mijn opleiding, aan de Academie voor counseling en coaching, kon ik de overstap maken. Ik ging van de ICT wereld naar de ZORG. In het bijzonder de wereld van de mantelzorg. 

Daar begon het échte werk en kon ik mijn missie leven. Ik hielp honderden mantelzorgers per jaar. Ik bracht mensen samen (lotgenotencontact) en kwam bij families thuis om hen te helpen bij de zorg voor elkaar. 

En toen ik jarengeleden voor mijzelf ging starten, wilde ik dit ook. Veel mensen helpen, maar dan vanuit mijn eigen bedrijf. Dit werkte echter heel anders. Ik kwam daarbij mijzelf tegen, mijn twijfels en onzekerheden. 

Ik worstelde met vragen als: zitten ze er wel op te wachten en welke doelgroep(en) moet ik kiezen? Want als ik kies voor de ene, sluit ik dan die andere niet uit? 

 

Ik ging op ontdekkingstocht. Dichtbij mijzelf komen, focussen op mijn doelgroep en mijn missie, dat was mijn opdracht. 

Ik kwam erachter dat we allemaal een verhaal hebben. Dat we allemaal een diepe drijfveer hebben om anderen te helpen. En dat onze dienst- en hulpverlening vooral daar over gaat. 

Hoe mooi is het dan om daarmee in verbinding te komen. In verbinding met jezelf en met de ander, bijvoorbeeld met jouw doelgroep.

Naast het begeleiden van zelfstandige professionals kon ik deze aanpak ook, in breder verband, uittesten tijdens een innovatief project in Den Haag. In korte tijd, bereikte en koppelde ik, meer dan 500 mantelzorgers aan betreffende professionals. Zij konden hen daarna meteen van dienst zijn. 

Al die ervaringen brachten mij tot wie ik ben en wat ik nu doe en natuurlijk leer ik elke dag nog bij. 

Ik ben moeder van twee lieve zonen. Hun wortels liggen in het Westen (Nederland) én in het Oosten (Iran). Ik hoop voor hen een voorbeeld te zijn. Een voorbeeld van hoe het anders kan. Hoe niets onmogelijk is en we onze dromen kunnen waarmaken. 

Naast mijn kennis van online marketing ben ik gecertificeerd mantelzorgmakelaar en trainer Familiezorg. Het beste van deze werelden breng ik nu samen.