Mijn verhaal

Als jong meisje had ik een droom….

Ik wilde mensen helpen, veel mensen. Ik wilde opkomen voor mensen die vastliepen in hun leven en die er in hun eentje niet uitkwamen.

Later liep ik zelf vast. Onder andere, door de intensieve zorg voor mijn moeder, in combinatie met een zware baan. Mijn levenslessen begonnen toen echt.

Tijdens mijn jeugd, was ik haar maatje. Ik was een goede luisteraar en nam het altijd voor haar op. Toen zij ongeneeslijk ziek werd, stortte mijn wereld in.

Wat vergat ik?
Ik vergat goed voor mijzelf te zorgen. Deed mijn best op alle fronten. Was loyaal naar iedereen, mijn collega’s, mijn werkgever, familie, vrienden en mijn relatie. En op een gegeven moment eist dat zijn tol. Uitputting, paniekaanvallen en veel stress.

Moeilijkheden scheppen mogelijkheden!

Na mijn opleiding, aan de Academie voor counseling en coaching, kon ik de overstap maken. Ik ging van de ICT wereld naar de ZORG. In het bijzonder de wereld van de mantelzorg. 

Daar begon het échte werk en kon ik mijn missie leven. Ik hielp honderden mantelzorgers per jaar. Ik bracht mensen samen (lotgenotencontact) en kwam bij families thuis om hen te helpen bij de zorg voor elkaar. 

Hoe ik dat voor elkaar kreeg? 

Tijdens mijn werk als ICT trainer had ik een sterke drijfveer om het échte verhaal te doen en mensen hun frustraties en behoeften uit te laten spreken. Want vooral in deze wereld werd veel vakjargon gebruikt. En dat schrok mensen af. Ik ontwierp daarom het concept van de zogenaamde ‘gebruikersoverleggen’. 

Gebruikers van onze software pakketten konden aangeven waar zij verbetering in wilden. Dit hielp om meteen de problemen bij de kern aan te pakken zodat er geen langdurige conflicten zouden ontstaan. Ook toen ik bij dat bedrijf weg was is dit concept door collega’s overgenomen.

 

Na vele jaren gewerkt te hebben in loondienst, een pad van persoonlijke groei met de nodige uitdagingen besloot ik voor mijzelf te beginnen. Ik wilde meer impact, vrijheid en meer vanuit mijzelf en mijn talenten voor elkaar krijgen. 

Ik ben teruggekomen bij mijn uiteindelijke drijfveer om veel mensen te willen helpen. Mensen die op zoek zijn naar de juiste zorg en hulp. Ik liet mij certificeren als mantelzorgmakelaar. Een pittige opleiding en een pittig proces, maar uiteindelijk de basis voor mijn huidige bedrijf. 

Door middel van een aantal projecten heb ik de laatste jaren kunnen uittesten hoe we sneller en beter mensen kunnen bereiken. Mensen die hun werk combineren met de zorg voor een naaste. 

In relatief korte tijd, bereikte ik meer dan 600 zogenaamde werkende mantelzorgers en begeleidden we meer dan 40 werknemers. Dit in samenwerking met gecertificeerde mantelzorgmakelaars. 

Nu help ik, samen met deze mantelzorgprofessionals, werkgevers en werknemers bij hun zoektocht naar de juiste zorgmogelijkheden. Door middel van het delen van échte verhalen, het bespreekbaar maken en het bieden van overzicht in deze complexe wereld. Een preventieve aanpak waarmee we veel werknemers helpen. 

Ik ben moeder van twee lieve zonen. Hun wortels liggen in het Westen (Nederland) én in het Oosten (Iran). Ik hoop voor hen een voorbeeld te zijn. Een voorbeeld van hoe het anders kan. Hoe niets onmogelijk is en we onze dromen kunnen waarmaken.