Zowel voor leidinggevenden als werknemers, blijkt er maar weinig zo lastig te zijn als het gesprek aangaan over (minder leuke) privé zaken. Zo ook over mantelzorg*.

We denken dan vaak: 

Het gevolg; werknemers voelen zich er steeds meer alleen voor staan, raken zwaarder belast en melden zich, blijkt uit de praktijk, eerder ziek. Als leidinggevende verlies je dan langzaam de grip op dit soort situaties.  

Wil je weten hoe je dit voorkomt en wat er mogelijk is om jouw werknemer adequaat te ondersteunen? Meld je dan aan voor het Webinar. Heb je geen tijd om er ‘live’ bij te zijn, meld je dan toch aan, je ontvangt de opname na afloop in jouw mailbox.

Webinar
Help, mijn werknemer wordt mantelzorger!

Datum: 19 januari 2023. Tijdstip: Van 11.00 uur tot 12.00 uur. Deelname is kosteloos.

Via dit Webinar krijg je minimaal het volgende mee:

Het resultaat: meer wederzijds begrip, minder (grijs) verzuim en meer loyaliteit naar de werkgever. 

Tijdens het Webinar

Vanuit hun eigen ervaringen en expertises gaan Wim Poort en Elvira Heemskerk in gesprek. Wim Poort is manager en tegelijkertijd mantelzorger voor zijn ouders. Vanuit beide posities kent hij de huidige uitdagingen met het thema mantelzorg en werk. 

Elvira Heemskerk helpt werknemers tijdig de juiste route te vinden in het complexe landschap van de zorg. Samen met een groep ervaren mantelzorgprofessionals worden werknemers direct geholpen, er zijn geen wachtlijsten. 

Wil je tijdens het Webinar niet in beeld dan kun je jouw camera uitlaten. Vragen kunnen ook per chat gesteld worden.

 

Wij werken volgens de voorschriften van de AVG privacy wetgeving. We delen jouw gegevens dus niet met derden en/of werkgevers.

* Wat verstaan we onder mantelzorg?

Mantelzorg is de zorg die vaak vanuit een persoonlijke relatie (onbetaald) gegeven wordt aan iemand met een chronische ziekte of hulpbehoevendheid. Dit kan gaan om het regelen van allerlei (financiële en administratieve) zaken (ook op afstand), meegaan naar ziekenhuizen en/of het doen van bijvoorbeeld boodschappen. 

De grootste groep mantelzorgers bestaat uit werknemers in de leeftijd van 42 tot 65 jaar die zorgdraagt voor hulpbehoevende ouders of schoonouders. 1 op de 4 werknemers combineert het werk met zorgtaken. Meer dan 10% is hierin zwaar belast, met een verhoogde kans tot langdurig verzuim en/of uitval. 

Tijdige ondersteuning van de werknemer helpt bij het voorkomen van overbelasting. Voor meer informatie: info@elviraheemskerk.nl