Steeds meer ouders hebben, vaak naast hun werk, te maken met een zoon of dochter met psychische klachten of verslavingsproblematiek. Een aantal jongeren valt door deze klachten uit, en komt thuis te zitten. Dit levert de nodige  spanningen op, vooral op relationeel gebied. Wanneer dit langdurig aanhoudt kun je overbelast raken. 

Wil je nu weten hoe je meer grip krijgt op dit gedrag, hoe je deze spanningen zoveel mogelijk de baas kunt zijn en hoe andere ouders hier mee omgaan, meld je dan aan voor dit Webinar >>>


Privacy

Wij gaan uiterst zorgvuldig om met jouw gegevens. We hanteren de AVG-wetgeving op de privacy van persoonsgegevens.

Depressieve klachten onder jongeren

Volgens de gezondheidsenquête van het CBS in 2022 onder jongeren, zegt ruim 6 procent (meer dan 70.000) van de jongeren van 12 tot 18 jaar dat ze in het afgelopen jaar minstens zes maanden een depressie hebben gehad. Ten opzichte van 2021 is er sprake van een daling. Toen ging het om bijna 7 procent van de jongeren. 

Internetgamen

Mensen kunnen niet alleen verslaafd raken aan middelen, maar ook aan bepaalde activiteiten. Hiervan is de grootste groep verslaafd aan internetgamen. Ongeveer 1,5% van jongeren tussen 13 en 16 jaar kan beschouwd worden als gameverslaafde. Dit komt neer op 12.000 jongeren. Van het aantal hulpzoekers is 82% jonger dan 25 jaar. Bron: www.jellinek.nl.

 

Praktische zaken


Datum: 6 februari 2024. Tijdstip: Van 12.00 uur tot 12.40 uur. 

Deelname is kosteloos. Kun je er niet bij zijn en wil je het Webinar achteraf beluisteren, meld je dan wel aan. Je ontvangt dan de opname automatisch in je mailbox. 


Over de sprekers

 

Elvira Heemskerk

Familiezorgcoach | Mantelzorgmakelaar

Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen en mannen die én werken én de zorg hebben voor een naast familielid, de weg te wijzen en hen ondersteuning te bieden in stressvolle situaties.

Met meer dan 16 jaar ervaring in het vakgebied van mantelzorg ondersteuning, bied ik individuele- en collectieve begeleiding aan, van werknemers ter voorkoming van overbelasting en/of uitval. Ik ben gecertificeerd mantelzorgmakelaar en lid van de landelijke beroepsvereniging BMZM.

Er zijn steeds meer werkgevers die deze begeleiding financieren. Voor informatie check de website: elviraheemskerk.nl. 

 

Tineke Pannebakker

Maatschappelijk werker  | Trainer

Mijn kracht ligt in het bieden van procesmatige hulpverlening op het gebied van psychische problemen/klachten, relatieproblematiek en groepsmaatschappelijk werk (hotelouders, piep zei de muis, zorgtrajecten voor onderwijs).

Ik maak hiervoor gebruik van diverse methoden (schema therapie, de kort oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie). Hiernaast ben ik sterk in het ontwikkelen van netwerken en het maken van verbindingen. 

Ik ben ervaren in het ontwikkelen en uitvoeren van projecten op het gebied van groepshulpverlening, individuele hulpverlening en ondersteuningsgroepen.